<--ClarityMicrosoft-->
כניסה
למערכת
ט.מ.ל
PAYCHECKS
לחץ להרשמה
מרכז ידע וחדשות
מרכז ידע וחדשות
04.12.2014

קופת פיצויים אישית - סעיפים 14 ו26 לחוק פיצויי פיטורין

קופת פיצויים אישית - סעיפים 14 ו26 לחוק פיצויי פיטורין

קופת גמל אישית לפיצויים

נכון להיום, רוב מוחלט של ציבור השכירים בישראל, המועסקים במגזר הפרטי, זכאים ע"פ החוק לכך שהמעסיק יפריש עבורם מידי חודש סכומים לקופת  פיצויים.

ההפרשות נעשות בדרך כלל לאותה קופה אליה מפרישים המעביד והעובד את הכספים המיועדים לפנסיה והן אמורות להוות תחליף - מלא או חלקי לחובת תשלום פיצויי פיטורין בעת סיום יחסי העובד והמעביד.

הסיבה לכך שהמחוקק מחייב את המעסיק בהפרשות אלו היא החשש ממצב בו המעסיק לא יוכל לעמוד בתשלומים הנובעים מכוח חוק פיצויי פיטורין כאשר הוא יידרש לשלם אותן.

לכן בתקופת העבודה, על העובד לוודא ולעקוב באמצעות הדוחות הרבעוניים שחברת הביטוח חייבת לשלוח למבוטחים, שההפרשות מועברות באופן סדיר, ושהשכר עליו מחושבים ומופרשים הכספים לפנסיה ופיצויים אכן בגובה השכר המהווה בסיס לחישוב פיצויי הפיטורין.

אלא שלעומת הזמן בו העובד עדיין מועסק  שאינו מצריך מיומנות מיוחדת, דווקא הגשמת המטרה לשמה הוקמה הקופה, והיא שחרור הכספים שנצברו בה במועד הזכאות לפיצויים, מצריכה התנהלות מקצועית והכרת החוקים והפרוצדורות מול שלושת הגורמים הבאים:

1. המעסיק, שהוא זה שאמור בעצם להניע את התהליך ולהורות על שחרור הקופה בפועל. ולהעביר אותה לבעלות העובד.

2. חברת הביטוח, שאמורה לפעול בהתאם להנחיות שתקבל מהמעסיק ומהעובד, ולפעמים גם מרשות המיסים.

3. רשות המיסים, שאמורה לקבוע – במקרים מסוימים את שיעור המס שינוכה מכספים אלו – אם בכלל.

ההתנהלות האמורה טומנת בחובה גם מספר סוגיות מהותיות שיקבעו את זכוי ות העובד בכספי הקופה

 

שלב א'

בשלב זה נברר את עצם זכותו של העובד לקבל לרשותו את הכספים הצבורים, האם הכספים אמורים בכלל לעבור לבעלותו?

ורק אם התשובה תהיה חיובית היא תחייב את המעסיק לפעול לשם כך.  .

התשובה לשאלה זו לפעמים מורכבת ואינה חד משמעית והיא תלויה במספר גורמים שאת העיקריים שבהם נפרט להלן:

  1. במקרה שהעובד זכאי לפיצויי פיטורין - על פי חוק פיצויי פיטורין, כספי הקופה שייכים לו והם יהוו חלק מחובת המעסיק לתשלום הפיצויים ועליו לפעול לשם העברת הבעלות על הקופה לעובד.

      בנוסף, ייתכן שהמעסיק גם יידרש להשלים לעובד סכומים מכיסו כדי לעמוד בדרישות החוק

2. במקרה שמדובר בסיום יחסי העובד והמעביד באופן שאינו מחייב את המעסיק בתשלום פיצויים ע"פ החוק, זכויות העובד בכספי הקופה, תלויים בסוג הקופה:

ישנם הפרשות לפיצויים שעליהם חלות הסדר מיוחד בהתאם לסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין, הקובע בין השאר, שכספים שמקורם בהפרשות שחלות עליהם הסדר זה יהיו שייכים לעובד בכל מקרה של סיום יחסי עובד ומעביד - גם אם מדובר בהתפטרות שאינה מזכה את העובד בפיצויי פיטורין

לעומת זאת אם מדובר בהפרשות שלא חל עליהם ההסדר לפי סעיף 14, המעסיק לא יהיה חייב להעביר את הבעלות על הקופה לידי העובד משום שמדובר במקרה שלפי החוק הוא אינו חייב בתשלום פיצויים

החלת סעיף 14

השאלה שתמיד חוזרת על עצמה היא, כיצד מחילים על ההפרשות את ההסדר האמור,  ויותר מכך,  איך נדע האם קופת פיצויים ספציפית. פועלת בכפוף להסדר זה.

נפתח ונאמר שעובד שההפרשות הפנסיוניות שלו מופרשות בהתאם לצו ההרחבה לפנסיית חובה, ובהתאם לשיעורי ההפרשות שבצו, יחולו על כספי הקופה הוראות סעיף 14 באופן אוטומטי,  והם יהיו שייכים לעובד גם במקרה של התפטרות.

במקרה שהמעסיק מפריש בכפוף לצו ההרחבה ובהתאם להוראות שבה, אך לקופת הפיצויים הוא מפריש בשיעורים גבוהים מהמינימום הקבוע בצו - בהתאם לשנת ההפרשה עד ל-8.33% מהמשכורת הקובעת, הזכות להחליט האם להחיל על יתרת ההפרשות (מעבר לשיעור המחויב ועד 8.33%) את ההסדר המיוחד תהיה בידי המעסיק, ובמקרה שהוא יבחר להחיל אותו, עליו לעמוד בתנאי אחד והוא, שעליו להודיע על החלת ההסדר המיוחד על יתרת ההפרשות לעובד ולחברת הביטוח

לעומת זאת, מי שההפרשות לא נעשות בהתאם לצו ההרחבה האמור (במקרה שיש להם הסדר מטיב), כאן עלינו לבדוק אם המעסיק עומד בתנאים להחלת ההסדר.

נציין ונאמר שעד שנת 1998 החלת ההסדר נעשתה באמצעות בקשות ואישורים ספיציפים, אך מאז פורסם "אישור כללי" שהעומד בתנאי האישור יחולו על הפרשותיו כללי סעיף 14

האישור הכללי:

ע"פ האישור הכללי נדרשים לעמוד בכל התנאים הבאים – במצטבר

            1. תשלומים לפנסיה ולפיצויים בשיעורים הקבועים באישור-כמה מסלולים שמפורטים באישור

            2. הקופה חייבת לכלול כיסוי ביטוחי לנכות, מוות וזקנה

3. עריכת הסכם בכתב בין שתי הצדדים להחלת סעיף זה - תוך 3 חודשים מתחילת ההפרשות +  פירוט אחוזי ההפרשות + צירוף נוסח האישור הכללי  לדף ההסכם

            4. ויתור המעסיק מראש על הכספים שייצברו בקופה – גם במקרה של התפטרות

 

ובאופן מעשי, התנאי השלישי המחייב הסכם בכתב בין שתי הצדדים יעזור לנו מאוד לענות על השאלה.

אם המעסיק קבע בהסכם העבודה או במכתב אחר, שעל ההפרשות יחולו הוראות סעיף 14, והעובד הסכים לעבוד לפי הסכם זה,  או כשיש הסכם קיבוצי שחל על העובד והמעסיק שמחיל את ההסדר על הכספים המופרשים, הרי שמתקיימים תנאי האישור הכללי וכספי הקופה שייכים לעובד גם במקרה של התפטרות

אם אין הסכם כזה בין העובד למעסיק, לא מתקיימים תנאי האישור הכללי, ולא חלים הוראות סעיף 14 והמשמעות תהיה שכספי הקופה אינם שייכים לעובד.

שלב ב'

משנקבע שהכספים שבקופה יועברו לעובד, בין אם המעסיק מחויב בכך ובין אם הוא עושה זאת לפנים משורת הדין, המעסיק צריך להתחיל לפעול במישור המעשי לשחרור הכספים מול חברת הביטוח.

חברת הביטוח

על פי ההוראות הקיימות חברת הביטוח כפופה להוראות המעסיק ורשות המיסים בכל הנוגע לשחרור הכספים, ועל כן לצורך שחרור הקופה חברת הביטוח אמורה לקבל מהמעסיק מכתב וויתור על כספי הקופה וגם הנחיות הקשורות לשיעור ניכוי המס מכספים אלו.

ההנחיות הקשורות בשיעור ניכוי המס יכולות להינתן בשתי צורות:

1.המעסיק יכול לחשב בעצמו את שיעור הניכוי ולתת בעצמו את ההוראות לחברת הביטוח באמצעות טופס  161. אך לשם כך עליו לעמוד במספר תנאים מצטברים.

  •  העובד המציא למעסיק טופס 161א כשהוא מלא וחתום
  •  העובד הצהיר בטופס שלא היו לו פרישות נוספות ממעבידים אחרים, בתקופת העבודה אצל המעסיק האמור
  • ובהתקיים לפחות אחד מהתנאים הבאים:

1.  על פי חישובי המעסיק, סך כל התשלומים לא יעברו את תקרת הפטור שבפקודה

2.  המענק משולם ע"י המעסיק ו/או ע"י משלם אחד נוסף מלבדו

3.  מענק פטור משולם רק ע"י המעסיק ומשלם אחד נוסף, וכל היתר מנכים מס בשיעור המירבי

4. מענק פטור משולם רק ע"י המעסיק ומשלם אחד נוסף, וכל היתר הם קופות לקצבה

והעובד בחר ב"רצף קצבה" על מלוא הסכומים העומדים לרשותו בקופות אלו

 

2. במקרה שלא מתקיימים התנאים הקודמים, או שהמעסיק אינו מעוניין לחשב את גובה המס בעצמו, המעסיק יצייד את העובד בטופס 161, שיגיש אותו באופן עצמאי למשרדי רשות המיסים בצירוף, תלושי משכורת וטופס 161א שבו יציין את בקשותיו הקשורות לפיצויים והמשפיעות על חישוב המס, ורשות המיסים תנפיק הנחיות בדבר שיעור הניכוי - למעסיק ולחברת הביטוח.

עם מסירת האישור מרשות המיסים ומכתב מהמעסיק על וויתור על הבעלות בקופה לחברת הביטוח, החברה תעמוד מול העובד על מנת לפעול כבקשתו אם לשחרר את הכספים שבקופה או להשאיר אותם כחלק מהכספים המיועדים לפנסיה.

כאן המקום לומר כי מומלץ מאוד שלא למשוך את כספי הפיצויים ולשמור אותם לגיל הפרישה ולהגדיל בכך את הקצבה החודשית שגם ככה אינה גבוהה דיה - בדרך כלל

דגש: עיקוב במסירת טופס 161 ו/או מכתב שחרור לחברת הביטוח, כאשר המעסיק חייב להעביר את הכספים לבעלות העובד לפי הנ"ל, יחייב את המעסיק בפיצויי הלנת פיצויי פיטורין

החזרת כספי הקופה למעסיק אם העובד אינו זכאי להן

ישנן 2 דעות בסוגיית השבת הסכומים הצבורים בקופה למעסיק, ובית המשפט לא הכריע בנושא באופן חד משמעי.

ישנם משפטנים הסוברים שגם אם המעסיק אינו חייב להעביר את הבעלות על הקופה לעובד, אין זה אומר שבכל מקרה הוא יוכל להחזיר לעצמו  את הכספים הצבורים, אלא שבמקרים מסוימים הם יישארו על שם העובד ויועברו אליו כקצבה לאחר גיל הפרישה.

סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורין

סעיף 26 לחוק פיצויי פיטורים קובע כי:

(א)   סכומים ששולמו במקום פיצויי פיטורים לפי סעיף 14, או שהופקדו לפי סעיף 20 או לפי סעיף 21, או ששולמו לקופת גמל לתשלום פיצויי פיטורים או ששולמו או שהופרשו לקופת גמל לקצבה –

(1)   אינם ניתנים להחזרה, להעברה, לשעבוד או לעיקול, הוראה זו לא תחול על סכום ששולם או הופקד כאמור בעד עובד שבינתיים חדל לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויי פיטורים, אלא אם הסכום מיועד גם לביטוח קצבה ולא נקבע בהסכם קיבוצי או בהסכם אחר שהוא ניתן להחזרה או להעברה.

 

ישנה פרשנות לפיה אם נדייק בלשון החוק נוכל לראות שהמחוקק מאפשר החזרה של כספי פיצויים למעסיק אם הם הופקדו בעבור עובד שחדל לעבוד בנסיבות שאינן מזכות אותו בפיצויים אך בתנאי שכספי הקופה אינם מיועדים לקצבה,  אבל אם מדובר בקרן פנסיה או מוצר אחר שמיועד לקצבה לא ניתן יהיה להחזיר את הכספים למעסיק.

המשמעות היא, שהעובד לא יוכל למשוך את הכספים הצבורים כפיצויים,   והמעסיק לא יוכל להחזיר אותם לעצמו,  והם יישארו בקופה על שם העובד עד גיל הפרישה ואז יקבל אותם כחלק מהפנסיה.

לעומת זאת קיימת פרשנות שהסעיף בא רק כדי לשריין את הכספים ולמנוע אותם מהישג ידם של נושים במקרה של פשיטת רגל או פירוק והם יישארו וישמשו אך ורק למטרה עבורה הם נחסכו – תשלום פיצויים, אך אין בכוונת המחוקק למנוע מהמעסיק לקבל אותן חזרה במקרה שלעובד אין זכות לפיצויים כאשר על הכספים לא חלים הוראות סעיף 14

יצוין שחלק מחברות הביטוח מחתימות את העובד על סעיף המאפשר להן להחזיר את הכספים למעסיק וזאת בהתאם לנאמר בסעיף שהסכם קיבוצי או הסכם אחר יכול לאפשר את החזרת הכספים בכל מקרה

 

מאמר זה נכתב ע"י יועץ המס אהרן ויזל הינו כללי ותמציתי. מטרתו להבהיר מעט את הכללים בנוגע לקופה אישית לפיצויים. המאמר אינו מתייחס לכל ההיבטים האפשריים והמשמעויות הנגזרות מהנושא, ואינו מהווה תחליף לייעוץ פרטני.

 





צור קשר
נשמח לעמוד לשרותך | 03-7552500